Do wykonania torciku przydadzą Wam się:
> Tortownica
> Chlebek tostowy
> Biały serek
> Jogurt grecki
> Ulubione warzywa
> Szynka/kiełbaska
> Żółty ser
Nasze kulinarne wyzwanie zaczynamy od przycięcia chleba do kształtu
tortownicy. Polecam odrazu przygotować trzy warstwy. Następnie mieszany
serek biały z odrobiną jogurtu greckiego (aby łatwiej go rozsmarować na
chlebku) i przyprawami. Warzywa myjemy i kroimy w plasterki, ser żółty
ścieramy na tartce. Jeśli już wszystko gotowe możemy przystąpić do działania
Układamy kolejno warstwy:
> Chleb
> Serek biały wymieszany z jogurtem
> Warzywa
> Szynka i żółty ser
> Chleb
> Biały serek wymieszany z jogurtem
> Warzywa
> Szynka i żółty ser
> Chleb
> Biały serek wymieszany z jogurtem.
> Warzywa
> Szynka i żółty ser
> Chleb
> Biały serek wymieszany z jogurtem.
Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Po wyjęciu otwieramy naszą tortownice i smarujemy nasz torcik z każdej
strony białym serkiem wymieszanym z jogurtem. A teraz najprzyjemniejsza
część naszego kulinarnego dzieła: dekorowanie toru :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz