Dziś proponujemy Wam byśmy wspólnie wykonali pastę jajeczną. Pamiętacie tę
pastę z przedszkola?. Możemy dodać do niej jeszcze szczypiorek i np.
rzodkiewkę.
Składniki potrzebne do jej wykonania:
- 7 jajek, które po wyjęciu z lodówki umyłam i ugotowałam na
- twardo.
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz,
- szczypior, pomidor, rzodkiewka.
Wykonanie:
Po ugotowaniu jajka obieramy ze skorupek , następnie rozdrabniamy blenderem
lub widelcem. Dodajemy ok. 2 łyżki majonezu. Później przyprawy tzn. sól i
pieprz, by doprawić do smaku. Szczypiorek drobno kroimy i dodajemy do
pasty. Mieszamy dokładnie, do ozdoby możemy pokroić pomidora i rzodkiewki.
Tak przygotowaną pastę można schować do lodówki albo zjeść np. na śniadanie
lub kolację.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz