wtorek, 26 maja 2020

Smakowita pasta jajeczna.


Dziś proponujemy Wam byśmy wspólnie wykonali pastę jajeczną. Pamiętacie tę
 pastę z przedszkola?. Możemy dodać do niej jeszcze szczypiorek i np.
 rzodkiewkę.

 Składniki potrzebne do jej wykonania:

  •  7 jajek, które po wyjęciu z lodówki umyłam i ugotowałam na
  •  twardo.
  •  2-3 łyżki majonezu
  •  sól, pieprz,
  • szczypior, pomidor, rzodkiewka.

  • Wykonanie:
     Po ugotowaniu jajka obieramy ze skorupek , następnie rozdrabniamy blenderem
     lub widelcem. Dodajemy ok. 2 łyżki majonezu. Później przyprawy tzn. sól i
     pieprz, by doprawić do smaku. Szczypiorek drobno kroimy i dodajemy do
     pasty. Mieszamy dokładnie, do ozdoby możemy pokroić pomidora i rzodkiewki.
    Tak przygotowaną pastę można schować do lodówki albo zjeść np. na śniadanie
    lub kolację.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz