wtorek, 26 maja 2020

Torcik śniadaniowy.

Do wykonania torciku przydadzą Wam się:
  • Tortownica
  • Chlebek tostowy
  • Biały serek
  • Jogurt grecki
  • Ulubione warzywa
  • Szynka/kiełbaska
  •  Żółty ser
Wykonanie:

Nasze kulinarne wyzwanie zaczynamy od przycięcia chleba do kształtu
 tortownicy. Polecam odrazu przygotować trzy warstwy. Następnie mieszany
serek biały z odrobiną jogurtu greckiego (aby łatwiej go rozsmarować na
chlebku) i przyprawami. Warzywa myjemy i kroimy w plasterki, ser żółty
ścieramy na tartce.
Jeśli już wszystko gotowe możemy przystąpić do działania.

Układamy kolejno warstwy:
  • Chleb
  •  Serek biały wymieszany z jogurtem
  • Warzywa
  •  Szynka i żółty ser
  •  Chleb
  •  Biały serek wymieszany z jogurtem
  • Warzywa
  • Szynka i żółty ser
  • Chleb
  • Biały serek wymieszany z jogurtem.

  • Odstawiamy na godzinkę do lodówki.Po wyjęciu otwieramy naszą tortownice i smarujemy nasz torcik z każdej strony białym serkiem wymieszanym z jogurtem. A teraz najprzyjemniejsza część naszego kulinarnego dzieła: dekorowanie toru :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz