Do wykonania torciku przydadzą Wam się:
- Tortownica
- Chlebek tostowy
- Biały serek
- Jogurt grecki
- Ulubione warzywa
- Szynka/kiełbaska
- Żółty ser
Wykonanie:
Nasze kulinarne wyzwanie zaczynamy od przycięcia chleba do kształtu
tortownicy. Polecam odrazu przygotować trzy warstwy. Następnie mieszany
serek biały z odrobiną jogurtu greckiego (aby łatwiej go rozsmarować na
chlebku) i przyprawami. Warzywa myjemy i kroimy w plasterki, ser żółty
ścieramy na tartce.
Jeśli już wszystko gotowe możemy przystąpić do działania.
Układamy kolejno warstwy:
- Chleb
- Serek biały wymieszany z jogurtem
- Warzywa
- Szynka i żółty ser
- Chleb
- Biały serek wymieszany z jogurtem
- Warzywa
- Szynka i żółty ser
- Chleb
- Biały serek wymieszany z jogurtem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz