środa, 3 czerwca 2020

Deser biało- czerwony.

Dzień dobry!

Zbliżają się święta majowe, bardzo ważne dla naszego kraju, zapewne świetnie wykonujecie zadania dotyczące Polski. Ja dzisiaj proponuje zajrzeć do kuchni, żeby utrwalić sobie barwy flagi narodowej.
     Do zrobienia deseru biało-czerwonego potrzebujemy:
  • jedną lub dwie galaretki o smaku truskawkowym (w zależności od tego, ilu domowników jest "głodnych":)
  • jedna bita śmietana "Śnieżka" w proszku, można tez zrobić własną np. ze śmietany i miodu (zmiksować 3,5 minut)
  • truskawki, jeśli nie mamy może być sama galaretka.
Sposób przyrządzenia:
Prosimy Rodziców o zalanie galaretki  gorącą wodą, czekamy aż stężeje bitą śmietanę dosypujemy do 200 mil mleka, miksujemy do piany truskawki lub inne czerwone owoce miksujemy na gładko i dodajemy do galaretki
jeśli galaretka z owocami jest gotowa, dodajemy na nią bitą śmietanę i mamy super pyszny biało- czerwony deser.
Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz